Ervaringen van het programma Voluit Leven met Hooggevoeligheid

Wat andere mensen zeggen: 

Marc Stevens ( Web Design Media )

Prettig van opzet, helder en een hulp bij het begrijpen van de uitdagingen

Zelf hoog sensitief, op zoek naar tools om dit als een kracht te gaan leren zien. Ik ervaar het als erg prettig van opzet, helder en een hulp bij het begrijpen van de uitdagingen die het zijn van een HSP met zich meebrengen. de thema’s stimuleren om er mee aan de slag te gaan. Het langzamerhand in staat raken mezelf op de eerste plaats te kunnen zetten, geeft veel rust en een beter uitgebalanceerd energie niveau. Je bent een zegen voor de wereld Marian en het ís een zegen dat je dit werk op je hebt genomen om een stuk bewustzijn t.a.v. het thema HSP in die wereld te brengen. Het helpt mij als HSP en ook degenen (niet HSP) die open staan om er meer van te weten te komen......het leven wordt er een stuk fijner door.....niet alleen voor mij maar ook voor mijn naaste omgeving....dankjewel!

Wil H.

Marc Stevens ( Web Design Media )
Ik ervaar bijna geen conflicten met anderen meer. 

Onbewust bestond mijn leven er 35 jaar uit te overleven. Met vallen en op staan. In januari 2016 viel ik terug maar stond niet meer op. Ik kon niets meer. Ik wilde niets meer. De wereld was beter af zonder mij ze waren toch allemaal tegen mij. Er waren slechts 2 opties over. ofwel stoppen met leven ofwel anders gaan leven. Het voelde alsof er niets meer te verliezen was (vooral gezichtsverlies want ik speelde al 35 jaar dezelfde rol). Ook het leven kon ik niet verliezen was eigenlijk had ik er geen. De angst gierde door mijn lijf want wat blijft er dan nog over als je je blootgeeft tot op je kern, wie ben "ik" dan? Ik zocht professionele hulp en na 4 jaar in een ASS hokje werd voor het eerst HSP geopperd. Mijn kindertijd en de patronen die daaruit waren ontwikkeld deden ook hun duit in het zakje, maar toen ik over HSP begon te lezen viel voor het eerst het allerlaatste kwartje ook op zijn plaats. Wat ik bij ASS ook wel voor 80% had maar er ontbrak iets. Mijn honger naar meer informatie raakte niet gestild met de literatuur en zo kwam ik via mijn zoektocht over het web op jou site uit. Ik besloot voor het eerst letterlijk te investeren in mezelf en dat was het keerpunt in mijn leven. Ik schreef me met een open geest in voor de cursus en het herkaderde mijn verleden, laat me geloven in een toekomst en vooral genieten van het heden.

Ik twijfelde aanvankelijk of de cursus mij ging liggen daar ik van west-vlaanderen ben en misschien het gevoel ging hebben uit de boot te vallen. Dat het te betuttelend ging zijn of zo. Maar het tegendeel is waar zowel op gebied van inhoud als de manier waarop je het brengt. De warmte die je uitstraalt en de soundclouds geven de cursus iets vertrouwds. Ook het feit dat de content steeds beschikbaar is zorgde ervoor dat ik geen druk ervaarde en de cursus mits vertraging toch afwerkte.

Sedert de start van de cursus ervaar ik bijna geen conflicten meer met andere mensen. Ik aanvaard dat hun bedoelingen bij mij anders binnenkomen en kan het ook naar hen toe benoemen. Het betekende wel dat ik vertrouwde (vaak negatieve) gedachten en patronen alsook mensen moest laten gaan. Gelukkig komen er andere voor in de plaats maar de overgang is nog steeds niet makkelijk en bij stress lonkt het oude vertrouwde. Maar het inzicht in deze patronen maakt zoveel verschil.

De manier waarop je de cursus brengt met warmte, begrip en openheid zorgt voor iets vertrouwds. Als het even minder gaat lees of luister ik soms iets terug. Ik denk van: " Ik ga even naar Marian, die begrijpt het wel." Al ken ik je enkel virtueel het kruisen van onze levenspaden onmiddellijk nadat ik mij openstelde om mezelf te begrepen liet me geloven in de law of attraction. Doe verder zoals je bezig bent met inspireren en motiveren van zoekende en vaak lijdende mensen. Ik ben je alvast levenslang dankbaar voor wat je doet.

Valerie
Marc Stevens ( Web Design Media )
Boven verwachting aan mijn verwachtingen voldaan

Weet al jaren dat hsp ben. Heb veel gelezen, adviezen opgevolgd en veranderingen toegepast...., maar voelde me niet gesteund en gecoacht. Hierdoor viel ik regelmatig terug in oude (denk)patronen en gewoontes. Ik vond het soms wat snel gaan... ondanks de twee dagen tussen de mails. Ik voel me erg door jou gesteund! Mocht ik terugvallen, dan pak ik het materiaal er gewoon weer bij. Vooral de thema's zelfliefde, voor jezelf kiezen en rust pakken om op te laden... zonder schuldgevoelens! Boven verwachting aan mijn verwachtingen voldaan. Lieve Marian, ontzettend bedankt! Ik heb genoten van de cursus en vooral van het beeld en geluidmateriaal. Dat geeft extra steun. Ga vooral door met het helpen van Hsp'ers. Is er een vervolg voor deze cursus?

Diane
Marc Stevens ( Web Design Media )

Alsof jij mij beter kent dan ik mezelf..

Hoi Marian, Wat een herkenning. Dit is helemaal op mijn lijf geschreven. Alsof jij mij beter kent dan ik mezelf ken. Ik ben heel erg blij dat ik met deze cursus ben begonnen, ik zou willen dat het hele HSP gebeuren zo`n 40 jaar geleden bekent was geweest. Het gaat een heel stuk beter, er werk er iedere dag aan, ik word steeds zelfverzekerder. Gelukkig. Bedankt voor alles tot nu toe. Groetjes, Brigitte.

Brigitte
Marc Stevens ( Web Design Media )

Wat ben ik blij dat ik aan deze cursus begonnen ben...

Vandaag ben ik begonnen met les 2, wat ben ik blij dat ik aan deze cursus ben begonnen.
De eerste twee lessen hebben mij al zoveel inzichten gegeven. Niet alleen over wat hooggevoeligheid nou precies is maar ook over wat het met mij doet en waarom ik dus altijd op een bepaalde manier reageer. Op het moment zit ik nog lekker in de rol van pleaser, maar het goeie is dat ik me hier nu wel van bewust ben. Ik hoop dat het binnenkort gaat lukken om wat assertiever te worden zodat ik uiteindelijk trots ga zijn op mijn hooggevoeligheid.
Nouja, ik denk maar zo.. nog 21 lessen te gaan dus dat moet goed komen toch?

Ik wil je in ieder geval alvast bedanken voor de eerste twee lessen.
De tips uit de lessen waren precies wat ik op dit moment nodig had dus ik ga er gelijk mee aan de slag. Op naar les 3!

Veel lieve groetjes,

Stef
Marc Stevens ( Web Design Media )

Je brengt de info heel positief 

Ik had me ingeschreven voor de cursus 'Houden van jezelf' en ik las een artikel ook hooggevoeligheid. De kenmerken waren voor mij erg herkenbaar.

Aangezien ik geregeld tegen dingen aanloop, waarbij ik de vinger naar mezelf wijs als iets niet gaat zoals gehoopt/gepland en ik kritiek heel erg persoonlijk opvat, wilde ik met deze cursus meer rust en acceptatie met mezelf ervaren. En het echt houden van mezelf 'ondersteunen'. Ik heb het als treffend, confronterend, maar zeker ook steunend ervaren. Ik heb wel het gevoel dat ik er sterker door ben geworden. Dingen eerder kan loslaten/accepteren. De thema's stimuleren mij. Zijn herkenbaar, treffend. Ik voel me beter, positiever, zit lekkerder in mijn vel. Ik wil je bedanken voor de inhoud van deze cursus en lessen. Dit helpt mij heel erg om steviger in mijn schoenen te staan en echt mezelf te zijn en te geloven in en houden van mezelf. 

Je brengt de info heel positief en ook de mooie spreuken en quotes zijn een steun.

Wendy
Marc Stevens ( Web Design Media )

Door nu met een HSP bril te kijken word me veel duidelijk

Het was mijn burnout waardoor ik besefte dat ik meer aandacht moet gaan schenken aan mijn hoogsensitiviteit. Fijne duidelijke cursus. Prettig leesbaar en helder geschreven.

Fijn om dit ook in mijn eigen tempo te kunnen volgen. Bedankt Marian. Deze cursus heeft me veel duidelijkheid gegeven in wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Door nu met een HSP BRIL naar mijn leven te kijken word me veel duidelijk. Deze cursus heeft er oa voor gezorgd dat ik mijn burnout nu als een waardevolle periode kan ervaren(meestal:-) ).

Ilona
Marc Stevens ( Web Design Media )

Helemaal top, het is zo herkenbaar..

"Door mijn burn-out ben ik gaan lezen en nadenken waar mijn problemen door kwamen. Ik kwam iedere keer uit bij mijn hooggevoeligheid. Toen ik jou ontdekte op Facebook was ik meteen enthousiast. De aanbieding die daarna langs kwam, zorgde ervoor dat ik daadwerkelijk actie ondernam, anders had ik het misschien laten liggen.....Helemaal top, het is zo herkenbaar, alsof het voor mij geschreven is! Ook de constante herhalingen zijn heel fijn en heel nodig, als je 42 jaar lang dezelfde gedachten en overtuigingen hebt gehad, duurt het even voordat je je hier bewust van bent! De spraakberichten zijn een fijne afwisseling. Ook al ben ik niet actief in de Facebook groep, ik vind het toch fijn om te lezen wat anderen erop zetten. Een 10! Marjan heel hartelijk bedankt!! Het was top!"

Ilse
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik ben meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie!

"Ik voelde dat ik niet lekker in mijn vel zat, Ik wist dat ik hooggevoelig was maar had me er nog niet in verdiept, maar nu werd het me allemaal even te veel... Ik heb heel erg veel aan de cursus gehad. Ik ben meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn ervaring is dat het heel fijn is om zo om de paar dagen een mail te ontvangen. En dat je het ook op een later moment nog kan lezen. Ook de ingesproken tekst is heel rustgevend. De thema's stimuleren me zeker. ik denk er goed over na en heb al iets meer energie. Bedankt dat je me verder geholpen heb met de ontwikkelingen en duidelijkheid over mijn hooggevoeligheid.

Diny
Marc Stevens ( Web Design Media )

Het heeft mij heel veel inzicht gegeven..

Deze heeft mij heel veel inzicht gegeven hoe ik met mijn hsp om kan gaan.

Zowel op geestelijk maar ook op lichamelijk vlak. De dingen leren herkennen waarop ik vol loop en het leren ontspannen is voor mij een echte eyeopener.

Dit geldt ook voor het feit dat ik me niet altijd schuldig hoef te voelen en iedereen hoef te pleasen, dat ik afstand van bepaalde mensen kan nemen die je gigantisch onderuit kunnen halen.

Als je dat inzicht krijgt gaat er een enorme last van je schouders en wordt het leven wat luchtiger en minder zwaar. Dit lukt natuurlijk lang niet altijd maar je hebt eerder in de gaten wanneer je weer de fout ingaat en vast loopt.

Ik laat deze informatie eerst maar eens allemaal zakken en kijk geregeld terug in de cursus en wie weet wat er dan weer op mijn pad komt !

Nogmaals bedankt en ik blijf je blogs en berichten volgen!!

Ingrid
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik was erg gesteld op de bemoedigende mails

"Ik ben sinds een dik half jaar in therapie om mijn complexe jeugd te verwerken en kwam er tijdens therapie achter dat ik hooggevoelig ben. Na wat zoekwerk op internet stuitte ik op deze cursus. Ik heb de cursus als een hele fijne ondersteuning gevoeld in een best moeilijk proces waar ik nu in zit door mijn therapie. Mijn energie niveau is absoluut beter nu ik meer bewust ben van mijn hooggevoeligheid en dat ik dus geen aansteller ben!! Ik kan al beter nee zeggen!! Ik heb heel veel gehad aan de cursus en was heel erg gesteld op de bemoedigende mails die ik om de paar dagen kreeg. Ik zal het ook echt missen dus ik ga ook door met de volgende cursus. Het helpt je echt weer te focussen. Ben er echt al sterker van geworden! Dank je wel!!"

Natalie
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik voel mij weer helemaal happy

"Ik ben gestart om ik erg moe was, zat niet lekker in mijn vel, alles was teveel om te doen. Ik vond het een hele leuke cursus wachten altijd met smart op de volgende mail. Ik voel mij weer helemaal happy heb ook weer energie hoef geen middag dutje meer te maken, wat geeft mij dat een vrijheid. Blij om te werken. Veel inzichten gekregen. Dikke 10. Met griffel. Ga zo door, je bent een topper. Je doet het heel goed. Van mij zal je nog wel wat aanmeldingen krijgen."

Simone
Marc Stevens ( Web Design Media )

Spijker op zijn kop!

"Ik ben meegaan doen doordat ik langdurig thuis vanwege burn-out. Meer verdiepen in mijn valkuilen en meer te weten hoe ik kan omgaan met mezelf en zoon als HSP. Ervaren als heel informatief en leerzaam aan de ene kant en hele warme en liefdevolle benadering aan de andere kant. Spijkers op de kop!"

Yvette
Marc Stevens ( Web Design Media )

Positief, hartverwarmend en opbouwend.

"Ik ben deze cursus gaan doen om er achter komen wat HSP precies is en hoe ik het kan inzetten als kracht. Erg positief, de cursus, de woorden, de inhoud is steeds zo positief, hartverwarmend en opbouwend.

Suzanne
Marc Stevens ( Web Design Media )

De thema's beslaan een groot emotie gebied

"Heel warm en toegankelijk, met veel mogelijkheden om je gevoelens te delen met anderen. Ook de thema's beslaan een groot emotie gebied. Dat iedereen aangaat. Ik vind het een hele warm cursus. Die me helpt om mezelf tot bloei te brengen. Alle kanten van mezelf te beleven.

Els
Marc Stevens ( Web Design Media )

Deze cursus bracht alle stukjes samen!

"Ik heb er zoveel aan gehad! Middenin mijn burn out had ik al zoveel stukken over mezelf gevonden en ontdekt, maar deze cursus bracht alle stukjes samen en legde alles op zijn plaats. Heb dankzij de cursus weer een duidelijk beeld, mijn (rustiger) gevoel weer terug gevonden en handvatten en tips waar ik nu op verder kan bouwen. Ben zo blij dat ik deze stap heb gezet en het zetje van een goeie vriendin heb gekregen! Dank je voor deze oogopende cursus!

Sandra
Marc Stevens ( Web Design Media )

Het sprankelt en gewoon op mijn eigen tijd te volgen!

"Een semi tussenjaar waarin ik na een diep dal even goed aan mezelf wilde gaan werken. gesnuffeld op internet wat er allemaal aangeboden werd en deze cursus sprak me aan omdat het sprankelt en gewoon op mijn eigen tijd te volgen is.

Heel positief. Ik merk echt dat ik beter in mijn vel zit erdoor. Al is het alleen maar positiviteit en het laten inzien van mijn "kracht". Dat helpt enorm.

De thema's stimuleren zeker om aan de slag te gaan. Om echt dingen op te schrijven ervaar ik nog als een kleine drempel. Dat kost nog weer net iets meer dan alleen lezen. Maar in gedachten ben ik zeker met de vragen aan de slag geweest. Ik merk dat ik nu goed weet hoe ik mijn energieniveau onder controle kan houden.

Maaike
Marc Stevens ( Web Design Media )

Alle puzzelstukjes vallen in de cursus op hun plek!

“Vanaf mijn 12e ben ik moe, waarvoor verschillende keren bloed is geprikt. Hier kwam niks uit en blijkbaar moest ik er mee leren leven... Rond mijn 30e kwam ik voor het eerst bij een klassiek homeopaat. Dit hielp me wel, maar niet voldoende. De klachten verergerden door een miskraam, waarbij ik mentaal ingestort was.Eindelijk had ik mezelf overwonnen om maatschappelijke hulp te vragen, maar daar kwam ik niet zo ver mee. Toen een psycholoog die een piekerstoornis en depressieve gedachten vaststelde. Deze behandeling hielp me wel een stapje verder, maar niet voldoende naar mijn idee. De behandeling was 'klaar', maar ik niet.Ook nog dit jaar bij een orthomoleculair therapeut geweest, wat helemaal een flop was doordat ik geen goede begeleiding kreeg.Opeens kwam ik op internet Just be you tegen, waar ik heel veel herkenning zag. Nog net op tijd kon ik inschrijven voor de cursus! Dit was wat ik zocht! Mijn man kon dan meekijken om me beter te begrijpen om zo onze relatie te verbeteren. Inmiddels ben ik bijna 42... Heel fijn! In het begin ging het me te langzaam, maar gaandeweg bleek dat om de drie dagen prima is! Heel veel herkenning. Zelf ben ik christelijk, waardoor ik met name bij het spirituele aspect moest zoeken naar het Bijbelse uitgangspunt. Maar dat is ook weer leerzaam voor mezelf.Mijn man en ik zien nu dat we allebei 'normaal' zijn: ik als (waarschijnlijk) HSP en mijn man als niet-HSP. Heel hartelijk bedankt voor alles! Alle puzzelstukjes van wat ik de afgelopen jaren heb gehoord van de homeopaat, psycholoog en orthomoleculair therapeut vallen in de cursus op hun plek!

Miriam
Marc Stevens ( Web Design Media )

Goed opgebouwd!

“Ik was op zoek naar meer diepgang en acceptatie van wie ik ben. goed opgebouwd , maar heb nu echt wel tijd nodig om alles een plaatsje te geven.

Sandra
Marc Stevens ( Web Design Media )

De lessen werden intensiever!

"In eerste instantie dacht ik nog, nou dat gaat vrij langzaam maar de lessen werden intensiever waardoor het zeker snel genoeg ging. Je hebt het ook wel over herhaling maar dit is juist een goede manier om beter dingen te kunnen laten bezinken. Door het aanbieden per portie en niet ineens een heel boek lezen (thats me) komt het beter binnen. k ben blij dat ik bij deze cursus uit ben gekomen in mijn zoektocht naar meer slaap en energie. Hierdoor ben ik op het juiste pad gezet en kom ik zeker verder en meer in mijn kracht te staan waarvan ik weet dat ik die heb. Dank je wel daarvoor! Ik wens je heel veel succes met alles wat je voor just be you doet. Wie weet tot ziens.

Arina
Marc Stevens ( Web Design Media )

Goed ondersteunend en herkenbaar!

"Ik ervaar al lang veel nadelen van hooggevoelig zijn en raakte overspannen van mijn werk. Mijn ervaring is heel goed ondersteunend en herkenbaar, waarbij ik daadwerkelijk voor de praktijk goede tips heb kunnen gebruiken! De ingesproken tekst mag rustiger, je zegt soms zulke mooie dingen dat het door het vlot door de tekst heen gaan het onopgemerkt kan blijven.

Jacoline
Marc Stevens ( Web Design Media )

Het heeft mij geholpen bij het beter plaatsen en begrijpen van mezelf..

Ik ben altijd al wel gevoelig geweest maar dit als kind al weggestopt en me geprobeerd staande te houden. Moeilijke jaren gehad. Inmiddels leer ik steeds meer over mezelf en volg ik een een opleiding tot alternatief psychotherapeut super leuk!!! Nu ik steeds meer weet en leer dacht ik misschien ben ik wel gevoeliger dan anderen alles komt bij mij altijd zo binnen en ik vind het lastig om door mee om te gaan daar ik mijn gevoelens niet uit of laat zien. maar wel weet dat ze er zijn.

Mooie cursus met veel informatie. Goede uitleg, praktisch en overzichtelijk. Er zit een mooie opbouw en alles is ziet er ook zeer verzorgd uit. Het heeft mij geholpen bij het beter plaatsten en begrijpen van mezelf en er zijn wel wat kwartjes op zijn plaats gevallen. Merk van mezelf dat ik net nog wel lastig vind ben niet zo’n doener heb allerelei ideeën maar er komt vaak niet zoveel van. Wel fijn dat ik nu meer informatie heb en er zijn wel wat kwartjes gevallen en dat is wel heel prettig. Dat het niet raar is dat ik op sommige dingen wat anders gevoeliger of misschien raar reageer. Soms niet weten hoe ermee om te gaan vooral met mijn emoties.

L. Fintelman 
Marc Stevens ( Web Design Media )

Het heeft me ondersteuning gegeven naar het hervinden van mezelf.

“Sinds ik heb vernomen dat ik hsp ben, vallen de puzzelstukjes op hun plek. Jouw cursus heeft mij ondersteuning gegeven naar het hervinden van mezelf. Ik besef nu dat ik mijzelf jarenlang heb weggecijferd om maar leuk gevonden te worden, anderen een goed gevoel te geven, dingen heb gedaan die niet bij mij pasten etc. Eindelijk zet ik mezelf nu op de eerste plaats en accepteer ik wie ik ben! Ga zo door, je bent een ondersteuning voor vele mensen die worstelen met hsp. Dank je Marian voor je inspiratie en ondersteuning!.

Angelique
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik ben rustiger en niet meer zo opvliegend

“De aanleiding was dat ik zo overprikkeld was door alles wat er om mij heen gebeurde dat ik alleen nog maar kon mopperen of huilen. Ik heb geleerd tijd voor mezelf te nemen soms door andere dingen niet te doen maar wel ten gunste van mezelf. Ik merk dat ik veel rustiger ben niet meer zo opvliegend veel vrolijker meer geniet van kleine dingen en echt tot rust kom in mijn eigen omgeving. Dank je wel dat je voor rust bij mij hebt gezorgd ik kan nu beter omgaan met mijn eigen hoog gevoeligheid maar ook met die van mijn zoon van 10. Ook durf ik nu ook voor mezelf op te komen voor andere zoals bv voor mijn zoon kon ik dat wel maar voor mezelf niet.

Tessa
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik heb meer inzicht in hooggevoeligheid

“Ik wilde meer inzicht krijgen in hooggevoeligheid! Dat is zeker gelukt! Heel goed programma! Fijne afwisseling met tekst, luisterbestanden, foto’s etc.. Heel waardevol geweest, ook persoonlijk, ondanks dat het een online programma is. Bedankt Marian! Mooie site, mooi initiatief, mooi programma! Ben er echt heel blij mee! Super bedankt en ondanks dat ik wat dagen achter liep, heb ik vastgehouden aan mijn eigen tempo!

Francis
Marc Stevens ( Web Design Media )

Fijn de diepgang die er in voor kwam

“Ik vond het heel fijn om er zo bewust mee bezig te zijn. Vind het ergens wel jammer dat we al klaar zijn ;-).  Vond het fijn mezelf beter te leren kennen door een ervaringsdeskundige. Ook fijn de diepgang die er in voor kwam..

Petra
Marc Stevens ( Web Design Media )

Realisatie dat ik een extraverte HSP'er ben

“De realisatie dat ik een extraverte HSP’er ben en de behoefte om mezelf beter te begrijpen en meer balans in mijn leven te brengen. Erg positief ervaren, Veel nuttige informatie.

Karin
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik ben goed zoals ik ben

"Super!!!!.Ik weet nu dat ik goed ben zoals ik ben . Heel veel van geleerd.Het is nu de kunst om voor mij alles te blijven lezen en herhalen en ernaar te leven maar daar heb ik nog tijd genoeg voor hahah om het allemaal onder de knie te krijgen.

Ik voel me nog steeds een remy alleen op de wereld maar daar komt ook wel verandering in. heb al verschillende dingen ondervonden en uitgeprobeerd. Ik ben erg blij dat ik de curus gedaan heb heb mezelf nu een stuk beter leren kennen en weet dat het goed is zo. Het stimuleer zeker. Vooral om meer rust te pakken en kijken wanneer mijn overprikkeling eraan komt en dat dan voorkomen. Vooral ook mijn werk in een huisartsenpraktijk valt dat niet altijd mee.

Ik heb al een schriftje met samenvattingen erin gemaakt vooral , de survival tips en hoe je overprikkeling moet overkomen. met energienivo voel ik wel veranderingen. het is alleen nog lastig om te bedenken waar het v komt, omdat ik vaak denk ik heb toch niks of niet zoveel gedaan? hoe kan ik nu moe zijn.

Peggy


Marc Stevens ( Web Design Media )

Heel herkenbaar

"De aanleiding om het programma te doen kwam via een vriendin zij heeft het ook gedaan. Heel herkenbaar. Een leerzame cursus, heel fijn dat deze cursus er is en ga het nog even overdoen en dan een vervolg doen. Hartelijk dank Marian

José

Marc Stevens ( Web Design Media )

Bedankt voor het duidelijk maken van mijn mooie karakter!

“Heel fijn, herkenbaar en duidelijk! Ik wil je heel erg bedanken voor het duidelijk maken van mijn mooie karakter. Ook wil ik je bedanken voor het persoonlijke kaartje dat je hebt geschreven bij het boek dat ik besteld heb voor mijn lieve schoonzus. Ze was zwaar onder de indruk en zo verschrikkelijk blij. 

Danielle
Marc Stevens ( Web Design Media )

Verantwoordelijke teksten

"Ik wilde weten of het waar was en hoe je van hooggevoeligheid een kracht van kon maken. Mijn ervaring is super goed. Verantwoordelijke teksten, duidelijke uitleg zonder poespas, veel inzichten voor een net beginner. 

Tes
Marc Stevens ( Web Design Media )

Zelfs mijn omgeving merkt de verandering op!

"De eerdere zeer positieve ervaringen met de cursus houden van jezelf en 365 dagen positief (Die loopt gelukkig nog door!!).

Door mijn burn-out (tweede in vijf jaar tijd) had ik het gevoel dat ik mezelf compleet kwijt was en eind vorig jaar typte ik op google op zoek naar mezelf in en toen kwam ik op jouw site uit. Jij sprak mijn taal, ik voelde dat ik op mijn plek was en toeval of niet een dag later was het webinar voor 365 dagen positief en daar deed ik aan mee en ik heb me meteen ingeschreven, gevolgd door de cursus houden van jezelf. Door jouw site kwam ik er achter dat ik misschien wel hsp ben en dus ging ik mij er verder in verdiepen. De puzzelstukjes vielen op zijn plek en deelname aan de cursus voluit leven met hooggevoeligheid was een logische vervolgstap in mijn herstelproces. In een woord FANTASTISCH! Het is zo’n feest der herkenning. Soms ook confronterend, maar ten alle tijde positief en echt voor jou alleen (ok en al die andere hsp-ers!

Zelfs mijn omgeving merkt de veranderingen op! Ik krijg zo nu en dan opmerkingen, dat had je vroeger nooit gedaan. Och Marian, ik heb echt een weeïg gevoel dat dit weer voorbij is, volgens mij zegt dat zo’n beetje alles.

Jij bent echt mijn vangnet geworden en ik ben echt goed op weg, maar ik weet dat ik nog wat extra ondersteuning nodig heb om als de waan van de dag straks weer terug is (lees, ik ben volledig hersteld verklaard), niet terug te vallen in mijn oude ingesleten gedrag. Tenslotte is gedrag dat je op misschien 5 jaar van je leven na zo aangeleerd hebt (gekregen) niet zomaar uit je systeem. Sterker nog, op sommige momenten voelt dat veilig en vertrouwd…ook al weet je nu dat het op de langere termijn niet goed is voor jezelf. Ik ga dan ook zeker verder met de cursus bloei weer op!

Gelukkig ben jij er om mij op het goede spoor te houden en heb ik ook echt alle geluk van de wereld met een zeer begripvolle Arboarts, haptotherapeut én praktijkondersteuner. Door deze viereenheid, weet ik zeker dat ik alles om mij heen verzameld heb om bij mijn eigen echte ik te komen en daar ben ik jou als ondersteuner op afstand zeer, zeer dankbaar voor!

Dikke knuffel en drie dankbare zoenen voor jou. Jij bent het waard!!!

Saskia
Marc Stevens ( Web Design Media )

Eindelijk meer inzichten over HSP!

“De aanleiding om deze cursus te gaan doen was vanwege het hectische leven wat ik leid liep ik te vaak tegen mijn grenzen aan en was ik vaak overprikkeld. Eindelijk meer inzichten over HSP en eindelijk herkenning waar ik al jaren tegen aan loop bij mezelf. Geleerd om meer grenzen te stellen, meer rustmomenten in te bouwen en meer te accepteren hoe ik ben. Ik heb een duidelijk beeld gekregen. Ontzettend bedankt voor de support en de inzichten. Ook heel fijn dat om de 3 dagen een cursusdag wordt aangeboden zodat je het gedoseerd tot je kan nemen. 

Linda
Marc Stevens ( Web Design Media )

Mooi om te weten wat ik kan doen om minder overprikkeld te raken!

“Ik wilde leren om beter met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Ik vond het fijn om in mijn eigen tempo aan de cursus te werken en toch een stok achter de deur te hebben. Ik zie nu beter in waar ik sta en wat ik waard ben. Ik zie nu ook in dat ik iemand anders beter kan helpen als ik eerst goed voor mezelf ben. Ik heb ook meer inzicht gekregen op wat voor type HSPer dat ik ben. Ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen. Mooi om te weten wat ik kan doen om te zorgen dat ik minder overprikkeld raak. Behalve een paar taalfoutjes alleen maar lof.  

Peter
Marc Stevens ( Web Design Media )

Loslaten gaat nu steeds beter!

"In eerste instantie dacht ik nog, nou dat gaat vrij langzaam maar de lessen werden intensiever waardoor het zeker snel genoeg ging. Je hebt het ook wel over herhaling maar dit is juist een goede manier om beter dingen te kunnen laten bezinken. Door het aanbieden per portie en niet ineens een heel boek lezen (thats me) komt het beter binnen. Ik heb tijdens de cursus gekozen voor de creatieve persoonlijkheid en minder de verzorgende. Ik merk dat ik het lastig vind maar er komt steeds weer een reminder, o, ja die keus heb ik gemaakt en probeer ik mijn weg er te vinden. ik heb beter leren zien dat ik strenger op mij zelf moet toezien dat ik mijn grenzen bewaar. Dat is erg lastig zeker nu mijn energiepeil erg laag is en ook erg snel hoofdpijn of migraine krijg wat natuurlijk weer een noodkreet van mijn lichaam is. Toch heb ik ook al duidelijk nee kunnen zeggen. Ik heb beter leren zien wanneer ik in mijn hoofd zit (veel, maar alle beetjes minder helpen). Loslaten gaat nu ook steeds beter. Ik denk over het algemeen ook dat dit op het juiste moment op mijn pad kwam dat ik er nu meer ontvankelijk voor ben. Alles komt zo het komt

Ik ben blij dat ik bij deze cursus uit ben gekomen in mijn zoektocht naar meer slaap en energie. Hierdoor ben ik op het juiste pad gezet en kom ik zeker verder en meer in mijn kracht te staan waarvan ik weet dat ik die heb. Dank je wel daarvoor! Ik wens je heel veel succes met alles wat je voor just be you doet. Wie weet tot ziens.

Arina
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik kwam zaken tegen die ik niet eerder had verbonden met hooggevoeligheid

"Na diverse trajecten, zoals een ADD-behandeling en een intensief revalidatietraject vanwege terugkerende burnouts, besefte ik dat hooggevoeligheid hierbij geen aandacht heeft gehad.

Toen ik dan ook informatie over deze training zag was het besluit snel genomen. De hoeveelheid informatie per les is prima en dat er steeds een paar dagen tussen zit geeft voldoende tijd om te lezen. Zelf print ik de les uit en heb nu een goed naslagwerk.

Een Q&A vind ik voldoende. De facebook-groep spreekt mij minder aan – dat zorgt juist voor veel ervaringen van anderen die ik wel of niet herken, maar iedereen heeft zijn eigen manier van omgaan met het HSP zijn.

In de lessen kwam ik zaken tegen die ik niet eerder verbonden had aan hooggevoeligheid – heel nuttig. De positieve insteek van de teksten maakt dat ik positiever over mezelf denk. Het zal vreemd klinken, maar eindelijk kan ik accepteren die ik niet tegen de drukte van mijn baan kan (23 jaar bij dezelfde werkgever). Dat wordt het komende tijd of minder uur werken of een exit-traject of nog iets anders. Het grote loslaten en kiezen voor mezelf is begonnen…..

In het dagelijks leven is het eerder weggaan bij drukke media, meer de natuur in, aandacht voor spanning en vooral ontspanning, besef wat maakt mij gelukkig en vind ik belangrijk in mijn leven. De cursus heeft meer dan aan mijn verwachtingen voldaan. Completer in onderwerpen en verschillende aspecten daarvan.

Judith
Marc Stevens ( Web Design Media )

Ik snap nu beter waarom ik zo emotioneel op dingen reageer!

“Ik liep continu tegen mezelf aan. Wilde altijd eerst alles voor anderen doen en dan pas voor mezelf zorgen. Ik snapte niet waarom ik zo gevoelig was voor dingen als sfeer, conflicten enz. Ik was mezelf een beetje kwijt. Ik ben gaan kijken naar “houden van jezelf” en “voluit leven met hooggevoeligheid” en in beide herkende in mezelf, maar hierbij toch het meest. Goede cursus. De informatie komt gedoseerd zodat je ook niet teveel in 1 keer op je af krijgt. Duidelijk en vooral herkenbaar. Ja, ik snap nu beter waarom ik soms zo emotioneel op dingen reageer. En ik heb geleerd dat je ook “nee” kunt zeggen zonder uitleg te hoeven geven of met een compromis komen. En luisteren naar je gevoel. Als het niet goed voelt, dan kun je het beter niet doen. Neem meer tijd voor jezelf. Ik vond het een hele mooie en leerzame cursus. Ik heb er veel van geleerd en ga nu mijn best doen om beter voor mezelf te zorgen. Nee zeggen is geen zonde. En wanneer het allemaal teveel wordt, mezelf even terugtrekken en luisteren naar wat ik nodig heb.

Diana
Marc Stevens ( Web Design Media )

Als heel positief ervaren!

"Sinds ruim een jaar weet ik dat ik HSP ben, heb er een boek over gelezen en was nieuwsgierig. De cursus leek me vooral heel praktisch. Duidelijk en overzichtelijk.

Een thema per keer was prettig al kom je dan hier en daar wel herhalingen tegen. Daar is niet aan te ontkomen en op zich ook niet erg, zo beklijft het ook beter. Ik heb de cursus als heel positief ervaren. 

G. van Sleen
Marc Stevens ( Web Design Media )

Na het lezen van jouw artikel over HSP, viel het kwartje.

Ik was al een paar keer het woord HSP op jouw site tegen gekomen, maar om eerlijk te zijn vond ik het wat overdreven.
Een maand of 7 geleden keek mijn man mij aan, hij zag hoe ik worstelde met het “gedrag” van anderen en zei: “Jij moet niet verwachten dat mensen op dezelfde manier denken zoals jij.”

Ik ben nog een keer jouw artikel over HSP gaan lezen en het kwartje viel. Daarom ben ik de cursus gaan volgen.

Ik vind het een prettige manier, ook de opmaak met redelijk veel spaties vind ik erg prettig. Het leest makkelijker. Ook de besloten fb-groep is fijn. Ik vind het wel jammer dat het niet zo heel actief is, maar je kan niemand dwingen. Ik vind dat jij het mooi en fijn doet.
Ik heb moeten wennen aan je manier van praten, maar dat komt omdat ik zelf zo nooit zou praten (is het te volgen?) Maar al snel was ik er aan gewend, ook na enkele webinars.

Dank je wel voor je begeleiding, je tijd, je inspiratie en je inzichten.

Nogmaals: Jij bent het licht voor velen!

Rina
Marc Stevens ( Web Design Media )

Het is zo heerlijk dat alles herkenbaar is!

“Ik was en ben zo gevoelig, weet hoe een ander zijn stemming is, voel dat ook, en nam/neem het helaas over, winkelen is een crime, moe moe moe, dus deze cursus gaat me helpen daar verandering in te brengen. Ik ben nog niet klaar met de lessen, maar t is al heerlijk dat alles herkenbaar is dus ja !! Heel blij dat de cursus in mijn eigen tempo gedaan kan worden dat ik terug kan zoeken in de lessen, als ik weer eens vastloop, op t werk,of anderssinds

A. Doelland
Marc Stevens ( Web Design Media )

Boven mijn verwachting!

“Fijne cursus met veel nuttige informatie. De cursus heeft boven mijn verwachting voldaan. Ik heb al eerder een cursus bij je gedaan. Ik ben heel blij met deze cursus. Hij is echt fijn ik heb er veel aan

Kim
Marc Stevens ( Web Design Media )

Dat is precies waar ik meer over wil weten!

“Ik zat al lange tijd niet lekker in mijn vel en had het gevoel dat ik “anders” was en dat er niet in orde met me was. Toen kwam ik op Facebook “Voluit leven met hooggevoeligheid” tegen en het was alsof alles opeens op zijn plaats viel. Ik wist opeens wat er met me aan de hand was. De lessen waren altijd interessant en sloten goed op elkaar aan. Iedere keer als ik las waar de volgende les over zou gaan, dacht ik: dat is precies waar ik meer over wil weten. Ook erg fijn dat er niet veel “moet” in de cursus. Gewoon lekker zelf in je eigen tempo de lessen doornemen. De thema’s stimuleren zeker om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Het is fijn dat er een paar dagen tussen de lessen zitten en in die tijd ging ik dan heel bewust proberen toe te passen wat ik net geleerd had. Ik merk zeker verbetering in de zin dat ik nu weet waar ik gevoelig voor ben en waar ik mee moet oppassen. Helaas lukt het in de praktijk nog niet altijd om overprikkeling te voorkomen, maar dat is wel iets wat steeds beter wordt. Dat ik me er alleen al bewust van ben, vind ik heel belangrijk. Ik wil je vooral bedanken voor alle wijze lessen. Ik zal hier zeker in de toekomst verder mee aan de slag gaan en daarbij denk ik vaak terug aan jou. Dankjewel!. 

M. v.d. Roest
Marc Stevens ( Web Design Media )

Zelfs mijn man ziet verandering!

Ik weet al heel lang dat ik hooggevoelig ben…… ik heb er wel eens iets over gelezen, maar ervoer het altijd nog als een zwakte ipv een mooie kracht….

Ik ervaar je online cursus voluit leven met hooggevoeligheid als zeer positief, veel info waarbij in de praktijk brengen de nodige tijd zal kosten. Ik heb een drive om alles tegelijk te willen. Ik ben nu op een punt dat ik heel veel dingen herken en erken en zodoende kan ik dan vervolgstappen zetten….

Toen ik die 67 euro ging betalen had ik zoiets oei…. hoe ga ik dit verkopen aan manlief. Maar ook dat weerhield me er niet van om toch in te schrijven. Nu mijn eigen wil/ hoofd volgen en ik heb er echt geen spijt van. Zelfs mijn man ziet verandering en heeft soms meegekeken in de cursusdagen. Ik waardeer het dat ik in kan blijven zien in.

Marjan, ik zou zeggen ga zo door om onze hooggevoelige medemens een dienst te bewijzen. Ik ervaar voor mezelf een duidelijk omslagpunt……

A. VlastuinMarc Stevens ( Web Design Media )

Het was fijn om jouw liefde door de cursus heel te voelen!

"Mijn ervaring met deze online cursus is dat ik veel informatie heb gekregen.
voordeel: ik kan het op mijn eigen tempo doen, vaak liep ik een aantal dagen achter. Het feit dat de dagen inzichtelijk blijven ook na de cursus zorgde ervoor dat ik geen stress voelde.
nadeel: online zorgt dat je contactloos aan een cursus meedoet, ik miste het life contact. Als hsp-er ben je oprecht geïnteresseerd in anderen, dit had een meerwaarde kunnen zijn. Ik vind het inbrengen van je eigen ervaringen positief, echter door het geven van een online cursus blijft deze ervaring van jou de rode draad door de cursus. Ik herkende de helft die je beschreef, maar ik ben natuurlijk uniek in mijn hsp (hss) zijn. Het inbrengen van ervaringen van andere hsp-ers en hoe zij hun doel in het leven vorm hebben gegeven maakt jouw cursus interessanter, omdat het breder wordt aangedragen.

Cursus is in fijne kleuren gemaakt en in fijne letters geschreven. het leest fijn en gemakkelijk (soms irriteerde mij de spelfoutjes). Het was fijn om jouw liefde door de hele cursus heen te voelen. 

R. Koelink
Marc Stevens ( Web Design Media )

De besloten Facebook groep is ook fijn!

Geweldige cursus! Compliment voor Marian, hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen voor hsp. En dat je het thuis op je gemakt kunt doen! En de gesloten Facebook voor HSP, heb ik ook als fijn ervaren. 

Zoveel overeenkomsten wat je samen kunt delen! Vond het een fijne en goed begrepen cursus!! Marian, vind ik persoonlijk een heel fijn lief goed mens ze weet veel over h.s.p. Ze is er gewoon voor je!

Een groot compliment voor Marian! Zelf heb ik persoonlijk veel respect voor haar! Een vrouw met een warm hart!

B. Scheffer
Marc Stevens ( Web Design Media )

Veel informatie!

“Sinds enig tijd weet ik dat ik hooggevoelig ben en ik wilde graag wat meer inzicht hierin en handvatten om hier beter om te gaan. Goed, veel informatie. Sommige dingen zijn snel toe te passen andere hebben iets meer tijd nodig. Ook moeten sommige inzichten nog even bezinken. Een 8. Bedankt voor de cursus!

C. Portengen
Marc Stevens ( Web Design Media )

Goed opgezet, helder, fijne toon...duidelijk!

"Het was een prettige ‘cursus. Goed opgezet, helder, fijne toon….duidelijk. Niets op aan te merken.

Het enige is dat ik een aantal mails niet heb ontvangen, maar heb de hoofdstukken gewoon kunnen openen. Deze ‘ongelukjes’ vond ik ook eigenlijk wel leuk, het heeft ook iets makkelijks...t oude jongens krentenbrood gevoel...met name omdat ik op facebook de reacties las. Leuk....!

Webinar heb ik voor n deel gezien maar het werd me gauw te veel…ik voel me niet zo prettig achter de computer….en ik heb nog n heel langzame verbinding, niet handig….maar wat ik heb gezien vond ik wel een aanvulling


T. Poppem

Marc Stevens ( Web Design Media )

Aantal dingen kunnen verklaren en verduidelijken!

“Duidelijke informatie die een aantal dingen heeft kunnen verklaren en verduidelijken. Vooral het stukje zorgen voor jezelf en leren luisteren naar jezelf heeft ervoor gezorgd dat ik dingen anders doe. Het was een fijne cursus.

M. Mertens
Marc Stevens ( Web Design Media )

Uiteindelijk de keuze gemaakt om te worden en blijven wie ik ben!

"Liep door veel onbegrip van anderen hele tijd tegen van alles aan -werd als ‘zwak bestempeld o.a terwijl mijn strijd altijd optimaal is!- heb me altijd geprobeerd hard te maken voor werk en prive maar kwam in overspanning en burn-out terecht; uiteindelijk de keuze gemaakt om te worden en blijven wie ik ben, niet wetende hoe dat moet in een maatschappij als deze; individueel en gericht op zakelijkheid, lever er elke keer zelf op in en wordt dan nog als gevoelig gezien blijkbaar; was klaar met die strijd! Heb veel praktische punten gezien en ontdekt en vooral; wees jezelf en pas op jezelf, want als het aan de rest van de wereld ligt, zal dat niet gebeuren; probeer nu toe te passen wat de cursus me leert en geleerd heeft al kost stabiliteit daarin tijd denk ik…

Wil je heel erg bedanken Marian, dat je me de mogelijkheid hebt gegeven de cursus in 2 fases te betalen, waardoor ik hem toch heb kunnen volgen! Leef van minimale inkomen terwijl ik hard werk, en was dus heel blij dat je me deze mogelijkheid gaf! ALLE Dank daarvoor!!! Verder denk ik dat we elkaar allemaal gewoon hard nodig hebben in deze wereld, ik zeg altijd maar: als we elkaar niet nodig hadden, waren we wel op een eigen eilandje alleen geboren!” Thanxx!~!

W. van Tol