Hooggevoelig en maken van een keuze

voluitlevenmethooggevoeligheid

Dit is een van die rare dingen, dat is een beetje moeilijk om toe te geven, en ik ben niet zeker of andere (hooggevoelige) mensen voelen zich op deze manier … .en het is zeurderig. Nou, hier gaat ie dan.

Ik heb genoeg aan één ding doen op een dag, het liefst doe ik het meteen in de ochtend. Het weegt zwaar omdat ik het zie (eigenlijk voel) als moeten. Zelfs als het iets heel leuks is. Ik blijf dat de hele dag maar malen, om …. uur moet ik dit of dat… Het is pas dat ik rust krijg als het achter de rug is.

Mijn schoonmoeder is ernstig ziek en ligt sinds maandag weer in het ziekenhuis. Vreselijk voor haar en niet wetend wat er allemaal nog te wachten staat. Ik ben (samen met man en kids) druk bezig met naar het ziekenhuis rijden, regelen van verpleegkundige als ze weer terug naar huis kan, boodschapjes doen, wassen etc.. Niet erg! Ik doe het graag en is het laatste wat ik kan doen maar het is eigenlijk wel veel..

Al die indrukken, nieuwe dingen die ik niet gepland had op een dag, gesprekken met artsen, niet begrepen worden omdat er niet duidelijk wordt gecommuniceerd. Ik denk voor vele wel herkenbaar en dan…. heb ik zaterdag een feestje.

Mijn feestje wel te verstaan omdat ik een paar weken geleden 45 jaar ben geworden. Pfff…. mijn hoofd staat er helemaal niet naar.

Nu zeg ik altijd, promoot en stimuleer op mijn website (justbeyou.nl): je hebt altijd een keuze! En die keuze heb ik zojuist gemaakt.

Hooggevoelig en maken van een keuze

Ik heb mijn feestje afgezegd en dat is een feestje voor mezelf! Net zoals je tijd maar één keer kunt invullen, kun je ook maar op één plek tegelijk zijn met je aandacht.

Om meer zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen is het niet nodig om de lat steeds hoger te leggen voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen is een belangrijke voorwaarde om er te kunnen zijn voor anderen. Helaas draaien we het maar al te vaak om, eerst de ander, dan pas ‘ik’.

Ik heb de keuze gemaakt om dit weekend voor mezelf te zorgen, hoe jammer ik het ook vind om een leuk feestje met vrienden te laten gaan. Maar wat er nu niet is……..

Besteed dit weekend eens aandacht aan wat jij nodig hebt om je te voeden met kracht en rust.

Related Articles

2 Opmerkingen. Verlaat nieuw

Dat vind ik knap, ik denk niet dat ik durf zo voor mezelf kiezen. Hoe doe je dat?

Beantwoorden
voluitlevenmethooggevoeligheid
augustus 20, 2015 6:55 pm

Misschien wil je een keus wel niet maken uit angst om de “verkeerde” keus te maken, waardoor de ander teleurgesteld raakt. Herkenbaar?
Maar wanneer ik geen keus maak, luister ik op dat moment niet goed naar mezelf en ga ik voorbij aan mijn eigen gevoel.

Hoe onbenullig de beslissing ook lijkt, ik denk dat het wel heel belangrijk is om keuzes te maken. Juist om dicht bij jezelf te blijven en dicht bij je gevoel te blijven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *